Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatkezelési tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

I.      ADATKEZELŐ

 Az adatkezelési tájékoztató célja

A Dogzilla Kft. (1136 Budapest, Tátra u. 5/A al. 2.) (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

Az Adatkezelő adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a http://dogzilla-webshop.hu/adatvedelmi-nyilatkozat-44 címen.

Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti a webshop Látogatóit, Vásárlóit. Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdését.

Az Adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Az Adatkezelő az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

A Dogzilla Kft. a személyes adatokat valamennyi hatályos, de elsősorban az alábbi jogszabályok előírásai szerint kezeli:

·         információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban Info. tv.),

·         az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (továbbiakban: Rendelet vagy GDPR).

 

Az Adatkezelő adatai

Amennyiben megkeresné Társaságunkat, info@dogzilla-webshop.hu és +36 1 / 630 5326 elérhetőségeken léphet kapcsolatba az adatkezelővel.

Név: Dogzilla Kft.

Székhely: 1136 Budapest, Tátra u. 5/A al. 2.

Cégjegyzékszám: 01-09-384406

A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 29248973-2-41

Telefonszám: +36 1 / 630 5326

E-mail: info@dogzilla-webshop.hu

 

Az adatkezelés során igénybe vett adatfeldolgozó adatai:

ShopRenter.hu Kft.

Székhely: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

Adószám: 23174108-2-09

E-mail: info@shoprenter.hu

Telefon: +36 1 234 5012

Adatvédelmi nyilatkozat: https://www.shoprenter.hu/egyeb/adatvedelmi-nyilatkozat/

 

Tárhely-szolgáltató adatai:

Rackforest Kft.

Székhely: 1132 Budapest, Victor Ugo utca 18-22. 3. em. 3008.

Adószám: 14671858-2-41

E-mail: info@rackforest.hu

Telefon: +36 70 / 362 4785

 

II.    ADATKEZELÉSI CÉLOK JELLEMZŐI

1.    Sütik (cookie-k) kezelése a weboldalon

Cookie-k (Sütik)

A sütik feladata

·         információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;

·         megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;

·         megkönnyítik a weboldal használatát;

·         minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

 

Az adatkezelés időtartama - Az adott cookie adattárolási időtartama, bővebb információ elérhető itt:

Google általános cookie tájékoztató: 

https://www.google.com/policies/technologies/types/

Google Analitycs tájékoztató: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu

Facebook tájékoztató: https://www.facebook.com/policies/cookies/

 

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az  Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

Google Adwords cookie Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketing listához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

Remarketing cookiek-k: A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display Hálózaton található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezések keresésekor jelenhetnek meg

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.

Facebook pixel (Facebook cookie) A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze, és az oldal tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook pixel segítségével a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook felületén. A Facebook adatkezelési szabályzatát itt tanulmányozhatja: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

·         Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

·         Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer

·         Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

·         Safari: https://www.apple.com/legal/privacy/hu/

·         Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

 

2.         Elektronikus kommunikáció, Hírlevél küldés

A kezelt személyes adatok köre

· Kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatok:

Bárki, bármikor felveheti a Dogzilla Kft-el a kapcsolatot elektronikus úton üzenet útján.

A Dogzilla Kft. az oldalra látogatóval megvalósuló – bármely ügyhöz kapcsolódó – elektronikus kommunikáció során a jelen tájékoztatóban írtak szerint kezeli a személyes adatait.

Kommunikáció közvetlen e-mail küldésével, vagy a https://mailchimp.com címen található üzenetküldőn keresztül. Az érintett által a kapcsolatfelvétel során megadott adatokat kizárólag a vele folytatott kommunikáció, illetve az üzenetben foglaltakkal kapcsolatos ügyintézéshez használható fel. Kapcsolatfelvételt bármely érintett kizárólag már hatályban lévő megrendelés teljesítéséhez kapcsolódóan kezdeményez az adatvédelemre vonatkozó szabályok tiszteletben tartásával.

Név, e-mail cím, valamint minden egyéb olyan információ, melyet az érintett a kommunikáció során a Dogzilla Kft. tudomására hoz.

·  Hírlevélre történő feliratkozás során megadandó személyes adatok:

A Hírlevélre történő feliratkozás önkéntes.

 

Hírlevélhez kapcsolódó adatok:

Név

E-mail cím

 

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég adatai:

The Rocket Science Group, LLC

Székhely: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA

Kapcsolat: http://mailchimp.com/contact/

Tevékenység: A The Rocket Science Group LLC, mint a MailChimp szoftver üzemeltetője közreműködik a dogzilla-webshop.hu által küldött hírlevelek kezelésében. A MailChimp szerverei az Amerikai Egyesült Államokban vannak, azonban a MailChimp csatlakozott az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közötti „Privacy Shield” egyezményhez, amely bionyítja, hogy a személyes adatokat hasonló, megfelelő védelemben részesítik.

A hírlevelek kiküldése a MailChimp rendszeren keresztül történik, mely lehetővé teszi a kiküldött levelek alábbi adatainak megismerését is:

-          e-mail megnyitásának ténye, ideje

-          történt-e klikkelés az e-mailben

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevél küldéshez szükséges mértékben kezeli.

Hírlevélre történő feliratkozás esetén a feliratkozás idejére vonatkozó, valamint a hozzájárulás megadásával kapcsolatos adatok kezelése.

Az adatkezelés célja, a jelenlegi és leendő Ügyfelek tájékoztatása a termékekről, akciókról, valamint aktuális hírekről, információkról, promóciókról.

Adatkezelés időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, ami a hírlevélről történő leiratkozás, melyről visszaigazolást kap az érintett.

Adatkezelés jogalapja: önkéntes hozzájárulás, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő számára /Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés/

 

Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

Általános adatkezelési irányelvek

Az Adatkezelő tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.

Felhívjuk az Adatkezelő részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

·         2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);

·         Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);

·         2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);

·         2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);

·         2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);

·         2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).

 

Az adatok fizikai tárolási helyei

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a webshop használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szavazás során generálódnak és melyeket a Rackforest rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható. Az adathoz kizárólag a Rackforest fér hozzá.

 

3.         Regisztráció, vásárlás és számlázás

A dogzilla-webshop.hu oldalon vásárlás indítása csak előzetes regisztráció után történhet.

 

A kezelt személyes adatok köre

Regisztráció:

E-mail cím

Jelszó

Vezetéknév

Keresztnév

Telefonszám

 

Vásárlás, számlázás:

Cégnév (ha cégként történik a rendelés)

Vezetéknév

Keresztnév

Telefonszám

E-mail cím

Számlázási cím (ország, irányítószám, város, utca, házszám)

Adószám (céges rendelés esetén)

Szállítási cím (ország, irányítószám, város, utca, házszám)

 

Személyes adatok kezelésének időtartama

Az Adatkezelő minden hozzá beérkezett e-mailt a regisztráció során megadott személyes adatokkal együtt az alábbiakban meghatározottak szerint töröl:

A regisztráció és a rendelés során megadott személyes adatok (kötelező és nem kötelező adatok) kezelése a regisztrációval kezdődik és annak kérelmére történő törléséig tart.

A Dogzilla Kft. törli a regisztrációt, amennyiben az érintett erre vonatkozó kérését e-mailben elküldi.

Ha az oldalon az érintett nem kéri a regisztrációjának törlését, úgy az Adatkezelő a dogzilla-webshop.hu oldal megszűnését követő legkésőbb 30 nap elteltével törli rendszeréből.

Ha az érintett regisztrál, de nem vásárol és felhasználói fiókját 1 évig nem használja, úgy felhasználói fiókja és a regisztráció során megadott személyes adatai törlésre kerülnek.

 

Számlázás és számlák megőrzése

Az Adatkezelő adatkezelésének célja a számlák kiállítása és megőrzése

·         az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfatv.) 159. § (2) bekezdésében és a 169.§-ban, valamint

·         a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdésében foglaltak szerint.

A számlákat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján a kiállítást követően legalább 8 évig őrzi meg a Társaságunk.

 

Technikai adatok

Az Adatkezelő a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

·         az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);   

·         hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);

·         változatlansága igazolható (adatintegritás);

·         a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

 

Az Adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

Az Adatkezelő olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Az Adatkezelő az adatkezelés során megőrzi

·         a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;

·         a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;

·         a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

 

Adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés (személyes adatok) jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pontja, tehát a regisztráció során a Dogzilla Kft. és az érintett között létrejött kötelem teljesítése, mely alapján az érintett jogosult a fiókja használatára.

A számlák kiállítása során megvalósuló adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, vagyis jogszabályi kötelezettség jelentése, amely jelen esetben az Áfatv. 169. § (1) bekezdése.

 

Adatkezelés során igénybevett Adatfeldolgozók adatai

ShopRenter.hu Kft.

Székhely: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

Adószám: 23174108-2-09

E-mail: info@shoprenter.hu

Telefon: +36 1 234 5012

Adatkezelési tájékoztató: https://www.shoprenter.hu/egyeb/adatvedelmi-nyilatkozat/

 

Tárhely-szolgáltató adatai:

Rackforest Kft.

Székhely: 1132 Budapest, Victor Ugo utca 18-22. 3. em. 3008.

Adószám: 14671858-2-41

E-mail: info@rackforest.hu

Telefon: +36 70 / 362 4785

 

4.         Közösségi oldalak

A kezelt személyes adatok köre

Közösségi oldalak:

Facebook

Instagram

Linkedin

Pinterest

Youtube

Twitter

TikTok

 

A közösségi oldalakon névvel, a Felhasználó nyilvános profilképével regisztrál és „lájkolja” a weboldalt.

Az adatgyűjtés célja, a közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a webshopnak a megosztása, ill. „lájkolása”, népszerűsítése.

 

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje:

Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

Az adatok megismerésére jogosult adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogai

Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett.

Adatkezelés jogalapja

Az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

 

III.  ADATTOVÁBBÍTÁS, ADATFELDOLGOZÁS

Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre

 

Könyvelésre irányuló adatfeldolgozás:

Berger Könyvelőiroda Kft.

Székhely: 1136 Budapest, Tátra u. 5/A al. 2.

Adószám: 14421440-2-41

E-mail: info@bergerkonyvelo.hu

Telefon: +36 1 / 700 4440

Adatkezelési tájékoztató: https://bergerkonyvelo.hu/adatkezelesi_tajekoztato_berger_konyveloiroda_kft.pdf

 

Számlázásra irányuló adatfeldolgozás:

KBOSS.hu Kft.

Székhely: 1031 Budapest, Záhony u. 7.

Adószám: 13421739-2-41

Adatvédelmi tájékoztató: https://www.szamlazz.hu/adatvedelem/

Cégünk számlái a szamlazz.hu rendszerében történnek.

 

Online fizetésre irányuló adatfeldolgozás:

SymplePay szolgáltatás

OTP Mobil Szolgáltató Kft.

Székhely: 1143 Budapest, Hungária Krt. 17-19.

Adószám: 24386106-2-42

Adatkezelési tájékoztató: https://simplepay.hu/adatkezelesi-tajekoztatok/

 

Áruszállításra vonatkozó adatfeldolgozás:

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

Székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.

Adatkezelési tájékoztató: https://gls-group.com/HU/hu/adatkezelesi-tajekoztato

 

MPL Futárszolgáltatás

Magyar Posta Zrt.

Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6.

Adószám: 10901232-2-44

Adatkezelési tájékoztató: https://www.posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato  

 

FoxPost Futárszolgáltatás

FoxPost Zrt.

Székhely: 3300 Eger, Pacsirta u. 35/A

Adószám: 25034644-2-10

Adatkezelési nyilatkozat: https://foxpost.hu/uploads/documents/hu/foxpost_adatkezeles.pdf

 

Az Adatfelodolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelések nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét, címét, telefonszámát, a rendelések számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

 

IV. AZ ÉRINTETT JOGAI AZ ADATKEZELÉSHEZ KAPCSOLÓDÓAN

Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

·         a hozzájárulás visszavonásának joga

·         személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés

·         helyesbítéshez való jog

·         adatkezelés korlátozása,

·         törléshez való jog

·         tiltakozáshoz való jog

·         hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint vásárlót is be tudjuk azonosítani.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő.

 

Tájékoztatáshoz való jog

Az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

Az érintett hozzáféréshez való joga

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

·         a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és

·         a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:

·         az adatkezelés céljai;

·         az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;

·         információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;

·         a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;

·         az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

·         a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

·         ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

·         az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Helyesbítés joga

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

·         személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

·         az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

·         az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

·         a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

·         a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

·         a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

·         az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra

·         vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;

·         az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

·         az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

·         az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adathordozáshoz való jog

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatokat megkapja, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

·         Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

·         Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

·         Telefon: 0613911400

·         Fax: 0613911410

·         E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap: http://www.naih.hu

Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

Az Adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.

Az adatkezelési tájékoztató letölthető innen.

 

Budapest, 2021.07.01.

 

Dogzilla Kft.

                    Adatkezelő